Gassum: Hvis alt går efter planen, så vil der i foråret 2011 blive taget første spadestik til et nyt hus i Gassum, der skal være rammen om borgernes fester, foredrag, motion og hvad man ellers kan fin…

 

Mandag den 14. december 2009, 10:40

Gassum: Hvis alt går efter planen, så vil der i foråret 2011 blive taget første spadestik til et nyt hus i Gassum, der skal være rammen om borgernes fester, foredrag, motion og hvad man ellers kan finde på at samles om.

En arbejdsgruppe er ved at lægge sidste hånd på planerne, og i januar skal der sendes ansøgninger af sted om økonomisk støtte til kommunen, ministerier og hvem der ellers kan tænkes at ville give penge til projektet.

»Huset skal være en erstatning for det nuværende forsamlingshus«, fortæller Peter Hansen fra arbejdsgruppen. Byens forsamlingshus er fra 1938, og hverken husets tilstand eller beliggenhed er optimal. Det ligger gemt væk bag Brugsen.

Planen er at bygge et helt nyt hus på 400-500 kvadratmeter i forbindelse med byens boldbaner, hvor der er omklædningsfaciliteter.

Det nuværende forsamlingshus bruges til bordtennis og dans, og når det nye hus står klar, skal der være endnu flere muligheder for at dyrke motion. Huset skal bygges energivenligt, og planen er, at taget skal dækkes af solpaneler.

»Vi kommer til at producere mere varme, end vi bruger, og varmeværket vil overtage det, vi ikke forbruger.«

Ti foreninger i området står bag planerne om huset, der vil komme til at koste omkring 4,5 millioner kroner.

Ud over foreningerne vil blandt andet den lokale børneinstitution og Fredes Farm, der er et tilbud til unge, gerne benytte huset i dagtimerne.

»Den lokale forankring er på plads, og huset skal opføres delvist med lokal arbejdskraft«, fortæller Peter Hansen.

Inspirationen kommer blandt andet fra nabobyen Asferg, der har haft stor succes med at opføre Træningshuset.